THE VANJAS

”The Vanjas kom samman av en längtan, en lust, till att spela enkel, rå musik. Musik som talar till våra hjärtan, och till dansande fötter. De ville vara ett riktigt band. Ett svettigt riktigt jävla band där publiken drabbas av liveshowen och går hem på skälvande ben. Så blev det.

Vanja Lo Venus, sångerskan, lät tala om sig tidigt. Ryktesvägen fick de andra medlemmarna i bandet höra talas om henne. Hon var som inget annat sas det, som en naturkraft. Att titta på Vanja var som se en raket skjutas iväg. Plötsligt säger det bara bam! Och så åker man. Hon var som en ung Tina Turner, fast blond och ur norrländska huldraskogar. De gick och såg henne sjunga en kväll och så var det bestämt. The Vanjas började repa och det slog gnistor rakt av. På en gång började tåget rulla. De spelade live från första början och det med besked. Hjärtan erövrades inom och utom landets gränser. The Vanjas blev en sjuhelsikes liveakt utan motstycke i modern tid. En maskin driven av primitiv lust, glädje och rå energi. En maskin ur vilken alstras blod, svett och tårar - av glädje och av sorg – men framför allt blev de en maskin ur vilken alstras rocknroll med själ och hjärta. ”


  

MANAGEMENT: Lycklig Produktion


Består av:
Vanja Lo - sång, Bon Ton - bas, Mr. Magnatone - gitarr, the Swinger - trummor.

Inspirerade av: 50- och 60-tals soul, rhythmnblues och garagerock.

Låter som: Ike and Tina, Little Richard, Blondie, The Sonics.

Luktar som: Citrus eller rosenträ med inslag av terpentin. Rosmarin, basilika, jasmin, ros och mysk. Efter en stund utvecklas en bitterljuv, torr och nästan varm träton. Här finns en lockande spänning mellan frostigt och pepprigt. Magnetisk och djup intensitet.

 

Har gjort storsuccé i: Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Spanien, England och Italien.

Har gjort skandal i: Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Spanien, England och Italien.”